"Suurin ihme on mielenrauha" -Amma-

perjantai 26. marraskuuta 2010

Totuus asuu sydämessäsi

Tämä aika ruokkii mielen heikkouksia. Ihmiset voivat pahoin materian ympärillä ja miettivät silti kateellisena naapurin uutta autoa tai mistä repiä rahat seuraavaa etelän matkaan. Onni ulkoiseltaan ja kuvitellaan, että se on jotakin konkreettista syötävää ja juotavaa, nuoruudenlähteen kaltainen ikuinen pinnallinen päämäärä. Miksi kukaan ei tajua kääntyä ja katsoa sisälle omaan itseen?

Ja kun se onni ei sitten löytynyt tälläkään kertaa sieltä etelänmatkalta tai naapurin autoa kalliimmasta autosta ja onnettomuusnupit vain vääntyivät aivan kaakkoon, muuttuu mielikin heikoksi ja millään ole lopulta mitään merkitystä. Surkuhan tässä tulee kun katsoo niitä onnettomia ihmisiä, jotka epätoivon vimmalla yrittävät etsiä onnea, mutta eksyvät sivuraiteille - nautinnon tielle. Mielen turruttavia päihteitä ja kehoa tuhoavia elintapoja luullaan oppaaksi onneen, vaikka tienviitta näyttää juuri vastakkaiseen suuntaa. Kysyn edelleen, miksi kukaan ei tajua kääntää suuntaa omaan itseen.

Annan kultasen neuvon, joka ei ole millään tapaa salainen ja joka on kaikkien tavoitettavissa. Kohtaamalla sisäisen itsesi ja sitä kautta löytämällä juuri sinulle sopivan keinon tuntea tasapainoa ja ykseyttä maailman kanssa saavutat onnen. 

Totuus asuu sydämessäsi, rakenna sille koti missä on hyvä olla.