"Suurin ihme on mielenrauha" -Amma-

tiistai 26. lokakuuta 2010

Viime viikolla nukuin

Olin viime viikolla lomalla. Nukuin pitkiä yöunia kun pieni possu, kuola poskella ja hiljaa tuhisten – niin ainakin haluan sen kuva-ajatuksena nähdä. Vanha viisas sananlaskukin sanoo, nukkuminen on kuin rahaa laittaisi pankkiin. Taidan olla aika rikas juuri tänään.

Unen tarpeellisuuden huomaa vasta silloin kun sitä ei jotakin syystä saa tarpeeksi. Mieli ailahtelee ja ärtyisyys kasvaa. Jos univaje on tilapäistä, niin oireetkin luultavammin katoaa nukkumalla. Pidemmän unettomuuden seurauksena mieli saattaa olla pidempään epätasapainossa. Silloin tarvitaankin jo apuja kylään.

Vuosia sitten käsin unettomuudesta, joka vaikutti koko elämääni. Ongelmat paisuivat, ihmissuhteet hankaloituivat ja kaikki oli lopulta päin honkia. Sain apua ja olen nykyisin onnekas, kun voin nukkua yöni. Mediataatio on ollut itselleni passeli tapa rauhoittaa mieli vastaanottamaan lepoa. Tapoja on monia, tämä vain minun keinoni.

Unettomuus ei ole normaali olotila. Jos unesi ei ole riittävää, selvitä toki mistä se sinun kohdallasi johtuu ja hae apua. Et ole yksin, levon ja unen puutteesta kärsii miljoona suomalaista.

Täältä voit lukea lisää unettomuudesta.


Hyvää yötä ja kauniita unia!