"Suurin ihme on mielenrauha" -Amma-

torstai 16. syyskuuta 2010

Jaa hyvää

On se vaan kumma, että hyvää on niin vaikea tehdä. Ihmiset odottavat jatkuvasti vastapalveluksia tosiltaan. Pyyteettömyys ei kuulu nykyihmisen arvomaailman top teniin. Kaikesta pitää hyötyä.

Downshifting eli elämän hidastaminen kiinnostaa nuoria aikuisia. Yhteiskunta ajaa ihmiset piippuun, yksilö herää uupumikseen, mutta yhteiskunnasta ei kanneta vastuuta. Huolestuminen ei ylety yksilötasoa pidemmälle. Halutaan hyvää vain itselle ja läheisille, muilla ei niin väliä. Jätetään maailmanpelastaminen muille. Ja ketäs ne muut sitten ovat?

Yllätyin positiivisesti vähän aika sitten, kun ystäväni Arttu kyseli minua mukaan tekemään hyvää. Olin kuvitellut hänen olevan juuri sellainen bisnespelle, jolla ei ole elämässä mikään muu niin tärkeää kuin raha. Olipas kiva olla väärässä. Artulla ja sen Diili-kavereilla, Sampolla ja Jounilla, on loistavia suunnitelmia millä tehdä paljon hyvää ja 100 % hyväntekeväisyyttä. Ensimmäinen tempaus on 1. ja 2. päivä lokakuuta, kun he pesevät tamperelaisten yritysten ikkunoita – puvut päällä.

Totta kai minä olen näiden miesten messissä!

Ei kommentteja: